İstanbul Tıp Fakültesi Sinirbilim Kulübü 6. Sinirbilim Kongresi

İstanbul Tıp Fakültesi Sinirbilim Kulübü’nün düzenlemiş olduğu İÜ Sinirbilim Kulübü 6. Sinirbilim Kongresi’nin ardından;

İÜ Sinirbilim Kulübü 6. Sinirbilim Kongresi 27-28 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Tıp Fakültesi Prof. Dr. Aziz Sancar Amfisi’nde gerçekleştirildi. Toplantımız 27 Nisan sabah 09:30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sinirbilim kulüp başkanı Gizem Ebrar ÇAYLAK, Sinirbilim kulüp danışman öğretim üyesi Doç. Dr. Nurcan ORHAN, İstanbul Tıp Fakültesi dekan yardımcısı Prof. Dr. Ayşin ÇETİNER KALE ve İstanbul Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oral ÖNCÜL’ün konuşmaları ve başarı dilekleri ile açıldı.

Programın ilk günü Prof. Dr. Emin KANSU hocamızın “Nobel Ödülleri ve Bilimde Merakın Önemi” açılış konferansı ile başladı. Ardından Prof. Dr. Ayşe ALTINTAŞ “Nöromiyelitis Optica: Santral Sinir Sisteminin İlk Otoimmün Kanalopatisine Klinik ve Bilimsel Yaklaşım“, Prof. Dr. Erdem TÜZÜN “Nörolojik Hastalıklarda Otoantikorlar”, Prof. Dr. Raşit TÜKEL “Obsesif Kompulsif Bozukluk Hastalığında Nörobiyolojiden Tedaviye”, Doç. Dr. Burhanettin KAYA “EMDR Yönteminin Nörobiyolojik Temelleri”, Prof. Dr. Tamer DEMİRALP ve Dr. Öğr. Üyesi Ali BAYRAM “İnsan Beyninin Yapısal ve İşlevsel Haritalanması”, Prof. Dr. Nerses BEBEK “Nörogenetiğe Güncel Bakış”, Prof. Dr. Nadir ARICAN “Thanatos İş Başında: Beyin Ölümü”, Dr. Öğr. Üyesi Barış TORAMAN “Hukuki Yönleriyle Beyin Ölümü”, Prof. Dr. Selman DEMİRCİ “Pineal Bez-Coğrafya Kader midir?” ve toplantımızın ikinci gününde Doç. Dr. Erdinç DURSUN “Nörodejenerasyon ve Mitokondri”, Doç. Dr. Duygu GEZEN AK “Nörodejenerasyon Çalışmalarında Hücre Kültürü Modelleri”, Prof. Dr. Nazlı BAŞAK “Türkiye’de ALS’nin Moleküler Temeli”, Prof. Dr. Talat KIRIŞ “Delilik Taşının Çıkartılması”, Prof. Dr. Ertan YURDAKOŞ “Limbik Sistemin Emosyon ve Motivasyonların Düzenlenmesindeki Rolü”, Doç. Dr. Bülent ŞAM “Türkiye’de ve Dünyada Madde Kullanımında Güncel Durum”, Prof. Dr. Mehmet KAYA “Beyinde Ekstrasellüler Vesiküller”, Prof. Dr. Candan GÜRSES “Epilepsi Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar”, Prof. Dr. Öget ÖKTEM TANÖR “Nörobilim Bakış Açısıyla Bellek”, Prof. Dr. Hakan GÜRVİT “Evrimin Raslantısal Keşfi: Plastik Beyin” konuları çok değerli davetli bilim insanları tarafından katılımcılara aktarıldı.

Kongre 350’ye varan katılımcı sayısına ulaştı. Toplantımıza lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yanı sıra klinik ve temel bilimlerdeki farklı disiplinlerden akademisyenler de katıldı. Kongre sonunda iki sözlü bildiri ve bir poster bildiriye ödülleri verildi. Kapanış programında Sinirbilim kulübü düzenleme kurulu üyeleri ve danışman öğretim üyesi konuşmacılara ve katılımcılara teşekkürlerini iletti ve onları yeni dönem yapılacak toplantılarına davet etti. Ardından katılımcıların dilek ve görüşlerine yer verildi ve toplantı sonlandı.

Bir sonraki toplantımızda görüşmek dileğiyle…

İTF SİNİRBİLİM KULÜBÜ